Στρατοί που χρησιμοποίησαν παιδιά μαχητές…

827 0

Έχουμε δει χώρες να θυσιάζουν άνδρες και γυναίκες στο στρατό για τα ιδανικά τους και για την ελευθερία τους. Πολλές φορές όμως στη φρίκη του πολέμου συμμετέχουν παιδιά και μάλιστα στην πρώτη γραμμή. Παιδιά που αποτελούν όπλο στα χέρια των φιλόδοξων και αδίστακτων πολιτικών και στρατιωτικών.

Ο Σερβικός στρατός κατά τη διάρκεια του Α” Παγκοσμίου Πολέμου…

war10

Ο Σερβικός στρατός ενέταξε στο σώμα του ακόμη και ανήλικα αγόρια ηλικίας 8 ετών. Ο πιο γνωστός 8χρονος στρατιώτης ήταν ο Gavric, που αποφάσισε να ενταχθεί στο στρατό, όταν έγινε μάρτυρας της σφαγής ολόκληρης της οικογένειάς του από τις δυνάμεις της συμμαχίας της Αυστρίας και της Ουγγαρίας. Ο μικρός στρατιώτης πολέμησε στο πλευρό του σέρβικου στρατού καθ” όλη τη διάρκεια του Α” Παγκοσμίου Πολέμου, μέχρι που υπέκυψε στα τραύματά του επιστρέφοντας από τη μάχη στα βουνά του Καιμακτσαλάν….

Οι Εβραίοι πολεμιστές που πολέμησαν για χάρη της Τσαρικής Ρωσίας…

war9

Οι Εβραίοι πολεμιστές ήταν εκπαιδευμένοι ανήλικοι σε ειδικά σχολεία, όπου εκπαιδεύονταν να πολεμούν και να χρησιμοποιούν όπλα. Η εκπαίδευση διαρκούσε μέχρι την ηλικία των 12 ετών, όταν και ξεκινούσαν τη θητεία τους στο στρατό. Η δράση τους έγινε ευρύτερα γνωστή από τον ρόλο κλειδί που έπαιξαν κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Κριμαία. Ο λόγος της ένταξης τους στο τσαρικό στρατό ήταν η σωστή γαλούχηση των ιδεολογιών τους, καθώς ο Τσάρος πίστευε πως η ανατροφή τους εκτός του στρατοπέδου ενείχε τον κίνδυνο να δημιουργήσει μαλθακούς πολίτες….

Οι ναυτικές δυνάμεις του Ναπολέοντα…

war8Οι ναυτικοί του στόλου του Ναπολέοντα έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξάπλωση της φήμης του ιστορικού ηγέτη. Ωστόσο σε αυτές τις δυνάμεις συμπαραλαμβάνονταν και πολλοί ανήλικοι, που όχι μόνο πολεμούσαν, αλλά ήταν και υπεύθυνοι για την ετοιμότητα και τον ανεφοδιασμό των πολεμιστών με μπαρούτι. Η συγκεκριμένη εργασία ήταν τόσο επικίνδυνη που εκατοντάδες παιδιά τραυματίζονταν σοβαρά και άλλα έβρισκαν ακαριαίο θάνατό, από την ανάφλεξη μπαρουτιού.

Ισπανικός εμφύλιος…

war7

Μια από τις πιο μαύρες σελίδες της Ισπανικής ιστορίας. Χιλιάδες πολίτες και χιλιάδες ανήλικοι μαχητές, έχασαν τη ζωή τους. Την ώρα που οι  Δημοκράτες ηγέτες όπως ο Αθάνιο, καταφεύγαν με βαγόνια απο χρυσό στην Γαλλία, είχαν αφήσει πίσω τους για να καλύψουν την υποχώρησή τους, χιλιάδες παιδιά μερικά απο αυτά βίαια στρατολογηθέντα, για να αντιμετωπίσουν τον στρατό των πατριωτών ισπανών του Φράνκο.

Οι μαχητές του Φράνκο ήρθαν αντιμέτωπες με έναν στρατό από ανήλικα αγόρια ηλικίας 11 και 12 ετών….

Πολωνία, Β” Παγκόσμιος Πόλεμος…

war6

Η Πολωνία κατά τη διάρκεια του Β” Παγκόσμιου Πόλεμου επιστράτευσε και τα αγόρια που άνηκαν στους προσκόπους. Φαίνεται πως οι ανήλικοι στρατιώτες ήταν αυτοί που εφοδίαζαν με όπλα τους πολεμιστές, φρόντιζαν τους τραυματίες και σε πολλές περιπτώσεις πολεμούσαν στον πλευρό τους. Το νεότερο σε ηλικία μέλος της οργάνωσης ήταν ηλικίας 12 ετών….

Κόκκινος στρατός, Β” Παγκόσμιος Πόλεμος…

war5

Φαίνεται πως ο κόκκινος στρατός υιοθετούσε και ενέτασσε στις στρατιωτικές δυνάμεις ορφανά αγόρια. Μάλιστα, όπως αναφέρεται περισσότερα από 25.000 ανήλικα αγόρια και κορίτσια ηλικίας 6 έως 16 ετών πολεμούσαν στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων….

Η Εθνικοσοσιαλιστική Νεολαία, Β” Παγκόσμιος Πόλεμος…
war4

Η νεολαία του Α.Χίτλερ υπερασπίστηκε με φανατισμό το Βερολίνο στην τελευτάια μάχη.