3 Μαρτίου 1941. Οι Άγγλοι και ο πράκτοράς τους Βασιλιάς ,σούφρωσαν 17,5 τόνους χρυσού του ελληνικού λαού

1392 0

1941. Ενώ οι πρώτοι δυστυχισμένοι Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί, (Operation Lustre),έπλεαν προς τον Πειραιά, για να μας «βοηθήσουν» να νικήσουμε τον «Ναζισμό», στις 3 Μαρτίου 1941,( σημαδιακή μέρα γιατί ήταν Καθαρή Δευτέρα), αναχώρησε από τον Πειραιά με τα αντιτορπιλικά «Βασιλεύς Γεώργιος Α’» και «Βασίλισσα Όλγα», ο ελληνικός χρυσός, και μεταφέρθηκε στην Κρήτη.

Η ποσότητα του χρυσού που φορτώθηκε στα πλοία ήταν 17,5 τόνοι, ή 608.350 ουγκιές, σε μορφή ράβδων και χρυσών λιρών Αγγλίας.
Μεταφέρθηκαν ακόμα τα κιβώτια με τα κοσμήματα των ελληνίδων που είχαν δοθεί στον έρανο του Μεταξά για την αεροπορία.
Τα κιβώτια αυτά οι Άγγλοι τα εγκατέλειψαν στο υπόγειο του υποκαταστήματος της Τραπέζης της Ελλάδος στο Ηράκλειο και τα βρήκαν εκεί οι Γερμανοί.

Η εντολή για την φόρτωση του χρυσού είχε δοθεί από τα τέλη Φεβρουαρίου.

Στις 22 Φεβρουαρίου 1941, μετά τη δολοφονία του Μεταξά που κατέληξε στις 29 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία συνάντηση του Ήντεν και της Ελληνικής ηγεσίας, παρόντων του Βασιλιά και του Αλέξανδρου Κορυζή. Τότε έγινε δεκτή η αγγλική «βοήθεια», με την αποστολή της εκστρατευτικής δύναμης της Βρετανικής Κοινοπολιτείας. Ο Ήντεν τους είπε ότι το σύνολο των στρατιωτών που προορίζονταν για την Ελλάδα έφτανε τους 100.000 άνδρες.

Τόσο σίγουροι ήσαν , ο Βασιλιάς και ο Τσόρτσιλ ότι, «με την βοήθεια του Θεού και την ευλογία της Παναγίας θα νικήσωμε» , και ότι, «η ιστορία των εθνών θα γράψει ακόμη μίαν φορά ότι η χώρα την οποίαν λαμπρύνει ο Μαραθών και η Σαλαμίς δεν υποκύπτει, δεν κάμπτεται, δεν παραδίδεται», ώστε 40 μέρες πριν την γερμανική επίθεση φρόντισαν να υπεξαιρέσουν τον ελληνικό χρυσό, και να τον παραδώσουν στους Ρότσιλντ .

Αυτό και μόνο τα λέει όλα. Η απόφαση για την άφιξη του εκστρατευτικού Σώματος των Άγγλων και την υπεξαίρεση του ελληνικού Χρυσού, ήταν προγενέστερες της προσχώρησης Βουλγαρίας στον Άξονα.

Ο Γεώργιος Β’ στο Τομπρούκ με Άγγλους αξιωματικούς.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόγκνταν Φίλοφ υπέγραψε στη Βιέννη με τον υπουργό εξωτερικών του Ράιχ φον Ρίμπετροοπ τη Συνθήκη ένταξης της Βουλγαρίας στο τριμερές σύμφωνο, την 1η Μαρτίου. Και στις 2 Μαρτίου μπήκαν οι πρώτες γερμανικές μονάδες στην Βουλγαρία.


Το απόγευμα της 3ης Μαρτίου, στην Αγγλική Πρεσβεία στην Αθήνα, συνεχίστηκε η σύσκεψη του Παπάγου με τους Άγγλους. Παρέστησαν: Αρχιστράτηγος Παπάγος, ο Αρχηγός του Αυτοκρατορικού Επιτελείου Στρατηγός Ντήλ, ο Στρατάρχης της βρετανικής Αεροπορίας Λόνγκμορ , ο Στρατηγός Διοικητής των βρετανικών δυνάμεων Μέσης Ανατολής Ούέϊβελ, ο Στρατηγός της βρετανικής Αεροπορίας Ντ’ Άλμπιάκ , ο Ναύαρχος του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού Τέρλ, και ο Επιτελάρχης του Επιτελείου των βρετανικών δυνάμεων Μ. Ανατολής Στρατηγός Σμίθ . Καθήκοντα διερμηνέως εξετέλεσεν ο Αγγλος Στρατηγός Χέϋγουντ.

ΠΗΓΗ

Όλη την απάτη σε βάρος των Ελλήνων με λεπτομέρειες μπορείτε να τη διαβάσετε στο βιβλίο 
ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ. 

Παραγγελίες στο[email protected] και στο6944279798.
Μόνο 15 ευρώ μαζί με τα ταχυδρομικά.