“ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ” ΔΗΛΩΣΕ Ο BRENTON TARRANT

1299 0
O 28χρονος Brenton Tarrant που επιτέθηκε πυροβολώντας σε δύο τζαμιά στη Νέα Ζηλανδία, στο μανιφέστο που ανέβασε λίγο πριν την ενέργειά του, στρέφεται ιδιαίτερα κατά της Τουρκίας και δηλώνει “Ερχόμαστε για την Κωνσταντινούπολη και θα καταστρέψουμε κάθε τζαμί και μιναρέ στην πόλη!”, “Η Αγία Σοφία θα ξαναγίνει χριστιανική” και “όσο η Αγία Σοφία έχει μιναρέδες οι άνδρες της Ευρώπης είναι μόνο κατ’ όνομα άνδρες”! Το δε όπλο του το ονόμασε “τουρκοφάγο”!
Ο Μπρέντον δηλώνει οικοφασίστας και εθνικιστής, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την επαπειλούμενη εξαφάνιση της λευκής φυλής και δικαιολογεί απόλυτα τον τρόπο δράσης του, στον οποίο κατέληξε διότι συνειδητοποίησε ότι οι ειρηνικές λύσεις δεν έχουν αποτέλεσμα. Θεωρούσε πολύ πιθανό να τον σκοτώσουν, γι’ αυτό κλείνοντας το μανιφέστο του, αποχαιρέτησε τους ομοϊδεάτες του, με τη φράση: “Θα βρεθούμε στη Βαλχάλλα”!

Ειδικότερα λέει στους Τούρκους ότι: «Μπορείτε να ζείτε χωρίς να πάθετε κακό στα εδάφη σας στην ΑΝΤΟΛΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ του Βόσπορου. Αλλά αν επιχειρήσετε να ζήσετε δυτικά του Βοσπόρου σε ευρπωαϊκά εδάφη τότε θα σας σκοτώσουμε και θα σας εκδιώξουμε από τα εδάφη μας (τα εννοεί ότι ανήκουν γενικώς στην Λευκή Φυλή και στους Χριστιανούς).

Θα έρθουμε στην Κωνσταντινούπολη (την αναφέρει με το ελληνικό της όνομα) και θα καταστρέψουμε κάθε μιναρέ και κάθε τζαμί. Η Αγία Σοφία θα απελευθερωθεί από τους μιναρέδες και η Κωνσταντινούπολη θα είναι και πάλι χριστιανική».

Είναι σαφές ότι έχει πολύ καλή γνώση της Ιστορίας της περιοχής του Βοσπόρου και σε ότι αφορά την Πόλη και την Αγία Σοφία.

ΠΗΓΗ